O meni

Ja sam Jana. Dobrodošla na moj blog!

Zaista se radujem što si tu.

66322249_338110857135470_943825260933808128_n

Tko sam ja? Ja sam žena poput onih koje susrećeš svakoga dana. Mama. Koja radi. U duši djevojka.

Da, ja sam jedna od onih… svakog jutra suludo jurim na posao jer kad otvorim oči shvatim da imam točno 12 i pol minuta za spremanje i uspješno izlaženje iz kuće nakon što riješim red psa koji skače već na prvi nagovještaj našeg buđenja,  red  žitarica sa kraš expressom  za svog Bornu, red kopanja po ormaru jer nemam pojma što ću obući i red vraćanja u kuću nakon što već izađem,  jer obavezno zaboravim barem jednu stvar. Osam sati provedem svaki dan u Sveučilišnoj knjižnici, gdje radim. Nakon svakodnevnih osmosatnih izazova, hvatam pravac vrtića kada se svi sretno vraćamo kući oko 17 sati. Dok nam se svima energije opet pomire i sastanu, već je 19. Borim se da ne zaspim prije Borne. Svakodnevno. Ne uspijem uvijek. Ali, kad uspijem – javljam ti se s ovog mjesta.

Kada nešto napišem, tipku objavi redovito pritišćem između 23:30 i 0:00. Tek onda mirno mogu ići spavati znajući da će me sljedećeg jutra dočekati isti vrtuljak od 12 i pol minuta. Ali, taj vrtuljak je moj život i ja ga volim.

Nisam motivacijski govornik, nisam life coach, nikako nisam influencer.

Ja sam ti. Ti si ja.

Ja sam ona koja živi. Žonglira. Snalazi se. Često nekontrolirano izmjenjujem trenutke sreće i tuge, uzbuđenja i sumnje, produktivnog i neproduktivnog nemira.

Ipak, baš poput tebe, imam svoj san.

Nisam ti rekla, pišem i knjigu kojoj se jako radujem. Ona je dio slagalice moga sna. Nadam se da ćeš je jednoga dana i ti pročitati i da će ti njeno čitanje pružiti barem pola veselja koliko je meni pružila dok sam je pisala. Glavna junakinja zove se  Bela i sigurno ćeš se pronaći u njenoj pustolovini. Jedva čekam.

Drugi dio slagalice je ovo mjesto na kojem se nalaziš. Moj blog. Moji tekstovi, moje misli koje uživam pretakati u riječi. Studij hrvatskoga jezika i književnosti utisnuo je u mene vječnu ljubav prema knjizi.

To je moja slagalica radosti. Unutar njenih dijelova sanjam o mnogim stvarima.

Želim ti nešto reći.

Znam da si često umorna. Znam da ti se prečesto dogodi da danima nisi oprala kosu (budimo realni), a kamoli nalakirala nokte. Ipak, imaš 13 lakova u kupaonskom ormariću (znam, znam…) Često ti se dogodi da misliš da te život progutao i vrti te poput centrifuge u perilici rublja. Cijedi. Tako da u tebi ne ostane ni kapljica koja će iza tebe ostati kad te iz te perilice izvade. Ali, znam da te ne može iscijediti do kraja. Ne može te stisnuti toliko čvrsto.

Želiš li savjet?

Uči. Saznaj. Razvijaj se. Pokušaj. Kreni. A kad kreneš ne odustaj. One kapi koje život nije uspio iscijediti iz tebe  – to si ti. Što god bio tvoj san, zapamti da nije veći od tebe. Ostvari ga. Ne srami se reći da ga imaš – ali ponajprije samoj sebi.

Mjesto na kojem se trenutno nalaziš je upravo to – moj pokušaj.

Čitatelji su rekli da im se najviše svidio tekst Velike stvari iza scene

Svrati obavezno i kod mene na Facebook. Stisni like i avantura počinje!

Drago mi je što si svratila, javi mi se kad god želiš. Vjerojatno imamo puno tema za razgovor, inače vjerojatno sada ne bi bila tu.

Love…

Jana