What goes around comes around

Otvorila sam oči u našoj hotelskoj sobi i onako u polusnu postala svjesna gdje sam. Ali, stvarno gdje sam. Možda po prvi puta u ovih dva tjedna u New Yorku. Bili su toliko intenzivni, kao da vam je netko godinama cijedio naranče i u dva tjedna vas poslužuje samo narančinom pulpom. Treba mi predah i tišina da udahnem sve  što mi se dogodilo.

Glumeći avion, Ian se zaleti prema krevetu i skoči mi na glavu upravo u trenutku u kojem sam procesuirala goleme količine pulpe koje ovih dana izviruju gdje god se okrenem. I samo tako, procesuiranje je završilo! Poput pravog odraslog i razumnog roditelja zajedno s Ianom od kreveta napravim golemi zavežljaj za praonicu rublja i požalim zamislivši lice spremačice koja će ući u ovaj nered za dva sata.

Krajičkom oka uočim da moj mobitel treperi i posegnem s poda da vidim o čemu se radi. 6 novih poruka i 4 neodgovorena poziva. Tko to, što sada…. Otvorim poruke i vidim poznato ime, Areta!

„Draga, mislim da zaista nije fer da se šepiriš po New Yorku već dva tjedna, osijedila sam već od naših planova da negdje krenemo, negdje odemo… tako da, ja se pakiram i dolazim. Da, dolazim! Get ready, all you crazy people! I da, David će mi javiti za nekoliko minuta ide li sa mnom. Javi se i dostojno me dočekaj (u prijevodu pronađi neki dobar klub u kojem ćemo proslaviti – znam da već tražiš jazz klub, ok neka ti bude, baš me briga, upravo sam zatvorila kofer i gasim mobitel. Ciao!! Javit ću ti se iz Pariza! Parfait!)

1ba7241eba51863e239a189ef061e7e0

Zaklopim mobitel jer upravo se sa stropa na moju glavu izlilo još malo pulpe. Kroz glavu mi prelete sve one subotnje večeri koje smo Lotar, Areta i ja prosjedili uz neograničene količine kokica, vina, koktela, pizze i bruschetta i planiranja nekih putovanja, planiranja života, planiranja nekih svojih uzleta i čekanja na pravi trenutak. Tih dana činilo se da ćemo uvijek imati samo te subote. Iako smo bili sretni, svi smo znali da još nismo stigli tamo gdje trebamo biti. I onda, odjednom, taj ciklus se prekinuo. Sav trud se isplatio, sve ono što sam morala naučiti, naučila sam. I sada gledam u Aretine poruke. Poruke samosvjesne žene koja napokon djeluje slušajući svoju divlju intuiciju. Kao vučica! Zamišljam je kako vuče kofer i psuje ispod glasa jer će joj se ona tri šešira iskriviti u koferu i baš zato ih je stavila u onaj mali kofer koji može s njom u kabinu kako bi im pružila dostajan smještaj u pretincu iznad sjedala. Osmijeh mi se razvuče licem i pojurim prema kupaoni da bih Lotaru prioćila sretne vijesti.

Spotaknem se za Ianov balon od helija i sjetim se da su na mobitelu bile još neke poruke i neodgovoreni pozivi.

Tim, Sally…“Bella, we tryed to reach you on your phone but you were unavailable. Please, put in your tomorrow schedule reservation for  dinner to meet partners of our project we will work on together. Dress code: be lovely. Tim and I will be waiting in restaurant bar. Catch a pen and write an adress: 60 E 65th St, New York,restaurant Daniel. 8 o’clock! See you darling!

Potpuni muk u mojoj glavi.

U prsima se trese krdo slonova koje je upravo u daljini vidjelo vodu. Ne znajući ni sama, upravo sam izrekla novu definiciju sreće.

Onaj osjećaj kad vam ego napokon začepi, a srce zavrišti.

Zastanem ispred zrcala i svečano objavim nešto u što sam čvrsto vjerovala:

The time will come. Just be patient. What goes around comes around.

Lotaaaaaaar!!!!!

Posted by

Moje ime je Jana Krišković Baždarić. Imam 35 godina i autorica sam bloga 33 etc. Blog se razvio iz dnevnika dviju mladih žena. Bele i mene. Jedna je stvarna, a druga nije. Nemojte me pitati koja je koja – jer to ne znam ni ja. Na ovom mjestu možete pronaći savjete kako ići naprijed u životu, kako krenuti prema svojim snovima. Sretna Belina priča će vam svakako biti od pomoći na tom putu. Belin i svoj dnevnik volim nazivati chick lit self helpom – ženskom literaturom sa začinom samopomoćnice. Bela juri prema svojim snovima, a što reći o meni? Najjednostavnije – ja sam ona koja uvijek nešto propitkuje. Otkad znam za sebe. Ona koja paralelno čita više knjiga i traga za odgovorima. Mogu vam reći – knjige su ih prepune. Otud se razvio i Bookhelp – moj mali projekt u kojem istražujem kada i na koji način vam neka knjiga može pomoći. Ponekad im se prepustite i vjerujte onima koji su promišljali o sličnim stvarima kao i vi. Uštedjet ćete na vremenu ako su došli do nekih odgovora prije vas. Mislim da se tako pojavila i Bela – kao odgovor na neka moja pitanja. Moj uspjeh je već u tome što se još uvijek pitam tko je izmišljeni lik u cijeloj ovoj priči – ona ili ja. Naposlijetku, nije ni važno – putujemo zajedno, a odgovor na ovo pitanje doći će kad budemo spremne. Putujte s nama. Čitajte. Propitkujte. Tražite odgovore. Živite život. Makar udvoje – sigurna sam da vas je najmanje toliko 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s