Dreaming in the Winter Wonderland

Hladan, oštar zrak dočekao me jutros kad sam izašla iz kuće. Izgledalo je kao da sam izašla u pravu zimsku noć bez obzira što je moj odlazak na posao nagovijestio da se radi o jutru. Još jedna voljena šetnja je preda mnom.  Iznenađujuće je koliko sam veselja pronašla na tom putu prema poslu i mojoj meditaciji koja se sastoji od neumornog osjećaja zahvalnosti za sve što imam i što želim. Zaista sam uspjela unijeti veliku dozu optimizma i svjesnosti u svoj život. Imam osjećaj da eksperiment uspijeva i to me jako veseli. Prvih pola sata u svom danu uspjela sam pretvoriti u vitaminsku dozu sretnih misli. Sjećate li se priče o poticajnom jutru i svih onih naputaka? U ovome trenutku osjećam da oni zaista postaju dio mene. Osjećam to negdje u dubini.

Nije slučajnost što sam onog sretnog dana primila poruku od Sally Pollack. Nije slučajnost što se dogodilo ono što sam priželjkivala. Nije slučajnost samo iz jednog razloga – moja želja bila je jaka i dolazila iz moje dubine. Kako to znam? Svaki put kad bih maštala o tome da će me život nekim, još meni nepoznatim putem dovesti u priliku da radim nešto punim srcem i odvesti na mjesto o kojem sanjam, neobična toplina obuzela bi moje tijelo, osmijeh bi se razvukao sam od sebe i osjetila bih kako mi na oči navire nešto što se inače zove suza, a ja ću to nazvati – radost. Neobičan i intenzivan osjećaj sreće zbog nečega što je postojalo tek u mojim mislima. Vjerovala sam i bilo je pitanje dana kada će se moja želja početi pretvarati u nešto što zovemo java. U svakome od nas postoji istina , a to je ono u što čvrsto vjerujemo. Ovo je bila moja istina, barem jedna od mnogih koje postoje u meni.

Zaista je riječ samo o želji, želji i samo želji. To nema nikakve veze sa sposobnostima, talentom, mozgom ili bilo čime drugim.

Fred Alan Wolf

San ili java – svejedno je, otkrijte svoju istinu. Proniknite u svoju bit i ispitujte svoje biće. Što u vama budi istinsku radost? Razmišljajte o tome intenzivno i često. Pronađite svoju istinu da bi ona mogla pronaći put do  vas. Ozbiljna je spoznaja da smo jedino mi ti koji možemo osloboditi put materijaliziranju svih svojih istina (želja), a isto tako smo i jedini koji na tom putu mogu stvoriti nepremostive prepreke i blokade. Znat ćete da je želja dovoljno jaka ukoliko je osjećate kao da je sastavni dio vas.  Velike stvari uvijek u sebi sadrže čistu jednostavnost. Zapamtite, niste smiješni i neozbiljni ako vjerujete i krećete se prema onome što želite, neozbiljni ste i smiješni ako to ne radite. A pomalo i tužni. Jer takvi ste zbog drugih, a ne zbog sebe. Budite i živite zbog sebe. Sve ostalo je pogrešno.

Sami trebate ispuniti ploču svojega života onim što želite. Ako ste je ispunili teretom prošlosti, obrišite je. Iz prošlosti izbrišite sve što vam nije od koristi i budite zahvalni što vas je prošlost dovela do sadašnjeg trenutka, do novog početka. Sada imate čistu ploču i možete započeti ispočetka, upravo ovdje i upravo sada. Otkrijte svoju radost i živite je!

Radite ono što volite i što vas raduje. Ako ne znate što vas raduje, postavite si pitanje – Što u meni budi radost? A kad to otkrijete i posvetite se tome , zakon privlačnosti preplavit će vaš život radosnim stvarima, ljudima, okolnostima, događajima, mogućnostima, samo stoga što zračite radošću.

Rhonda Byrne

Iz misli su me trgnula božićna svjetla na okićenoj ulici. Još malo i stigla sam na posao. Počinje još jedan dobar dan! Danas očekujem vijesti od Tima i negdje u sebi priželjkujem da će se naš put u New York dogoditi tijekom ovog mjeseca. Rockfeller Centar i božićno drvce. Klizalište i velika vruća kava iz Starbucksa. Komadić moga srca stigao je kući.  Radost je navrla na oči.

Dreaming in the Winter Wonderland…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.