Nakon što sam primila vijesti iz New Yorka i spremila ih u staklenu bočicu najdivnijih čuda, prije samog ludog planiranja puta, dosjetila sam se još par savjeta koji će vam pomoći da si popravite raspoloženje pri prvom sljedećem lošem danu u kojem će vas netko naljutiti, rastužiti, ili će vam život jednostavno nanijeti situaciju koja će se činiti bezizlazna i očajna.

Svima vama koji ste hrabro sa mnom zakoračili u godinu osobne promjene i počeli primjenjivati metode koje sam savjetovala, ovo će vam se činiti kao kraki rezime. S ponekim osvježenjem!

Savjeti su se talili u mojim trenucima ljutotuge i imaju originalnu oznaku Made in woman.

Vjerujem da će biti od koristi, ali i da ćete o nekima malo dublje promišljati i koji će vam pomoći da stvorite i neke, samo svoje metode.

Iz Male ljekarne sreće ovog puta preporučujem:

Svaki dan učinite jednu hrabru stvar!

Hrabro postupanje ima oslobađajući učinak, a doprinos vlastitom samopouzdanju je značajan. Sjetite se da smo već pričali o tome kako je sjedenje u kutu najjadnija verzija života.  Ukoliko budete svaki dan učinili barem jednu hrabru stvar, postat ćete nezaustavljivi.

Pronađite najveće čudo u danu!

Jednom će to biti vijesti iz New Yorka, a drugi put ludo kovitlanje jesenjeg lišća na cesti. Čuda su raznolika i ne postoje velika  i mala. Postoji samo velika i mala moć opažanja. Radite na tome da vaša moć opažanja postane velika jer čuda će tada biti mnogobrojna.

Veselite se jednostavnim stvarima!

Osjetite radost u jednostavnosti. Usporite i uživajte

Označite što ste danas konkretno poduzeli za svoj napredak!

Da, jednostavno ćete morati postati predani štreber koji marljivo radi na som zadatku. Zadatak se zove – živi život koji sanjaš. Uzevši u obzir sve one ispite u srednjoj školi i na fakultetu, ovaj zadatak je dar s neba. Svaki dan zapišite što ste učinili da biste se približili onome što želite. To će vas sigurno oraspoložiti, a ukoliko niste napravili ništa, predlažem da pod hitno to napravite. Nikada ne gubite svoj cilj iz vida.

Svaki dan napravite jednu sretnu fotku!

Nakon godinu dana imat ćete 365 fotografija i kolaž svojih trenutaka sreće.

Igrajte se lošim danima i situacijama. Zapišite svaku lošu situaciju i postavite si izazov. Što sam naučila danas? Kako sam reagirala? Kako se ta situacija riješila? Nakon nekog vremena ćete uvidjeti da se stari obrasci ponašanja uporno ponavljaju, a vi radite iste pogreške po stoti put.

Kada je najteže, bez obzira u kojem položaju se vaš tijelo nalazi – ustanite i napravite jedan korak.

Uvijek.

To će vam pomoći da shvatite da je uvijek potrebno ići naprijed, a kad je najteže sami ćete sebi dokazati da imate snage napraviti još jedan korak. Dok god ste živi.

Kupite veliku ploču i puno pribadača.

Da, kupite i puno post it papirića. Na njima zapisujte baš sve. Lijepe misli, svoje obveze, svoje želje i što god vam padne napamet. Objesite ploču na zid, neka vam ona bude podsjetnik na sve lijepo što imate i što još pristiže u vaš život.

Resetirajte.

Počnite iznova iako ste već počeli tisuću puta. Iako, uzmite u obzir savjet broj 6. Novi početak sa starim znanjima bit će puno uspješniji od od novog početka sa starim obrascima ponašanja. Ni film nitko nije snimio iz jednog i prvog pokušaja. Ispravljajte koliko vas volja, to je vaš film. Mora biti savršen. Mora biti točno onakav kakvog ste ga zamišljali.

Pozovite svoj inat u šetnju!

Svaki, ali baš svaki put kada imate loš dan, kada vas netko naljuti, rastuži ili dovede do ruba očaja, istrgnite se iz ratne zone i kažite: “Ispričavam se, kasnim na sastanak sa svojim inatom.” Tada se zainatite da ćete napraviti još više za sebe. Da ćete se posvetiti svojim ciljevima, onome što želite i čemu stremite, o čemu sanjate. Dobro se zainatite!

Posted by:33etc

Moje ime je Jana Krišković Baždarić. Imam 35 godina i autorica sam bloga 33 etc. Blog se razvio iz dnevnika dviju mladih žena. Bele i mene. Jedna je stvarna, a druga nije. Nemojte me pitati koja je koja – jer to ne znam ni ja. Na ovom mjestu možete pronaći savjete kako ići naprijed u životu, kako krenuti prema svojim snovima. Sretna Belina priča će vam svakako biti od pomoći na tom putu. Belin i svoj dnevnik volim nazivati chick lit self helpom – ženskom literaturom sa začinom samopomoćnice. Bela juri prema svojim snovima, a što reći o meni? Najjednostavnije – ja sam ona koja uvijek nešto propitkuje. Otkad znam za sebe. Ona koja paralelno čita više knjiga i traga za odgovorima. Mogu vam reći – knjige su ih prepune. Otud se razvio i Bookhelp – moj mali projekt u kojem istražujem kada i na koji način vam neka knjiga može pomoći. Ponekad im se prepustite i vjerujte onima koji su promišljali o sličnim stvarima kao i vi. Uštedjet ćete na vremenu ako su došli do nekih odgovora prije vas. Mislim da se tako pojavila i Bela – kao odgovor na neka moja pitanja. Moj uspjeh je već u tome što se još uvijek pitam tko je izmišljeni lik u cijeloj ovoj priči – ona ili ja. Naposlijetku, nije ni važno – putujemo zajedno, a odgovor na ovo pitanje doći će kad budemo spremne. Putujte s nama. Čitajte. Propitkujte. Tražite odgovore. Živite život. Makar udvoje – sigurna sam da vas je najmanje toliko 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s