” I believe in you”

Spuštam se niz ulicu i uočavam prekrasan i neobičan oblak. Taman je prekrio sunce i njegovi rubovi doslovno vrište svjetlošću. Gledajući ga razmišljam kako nas svih natkriva isto nebo i kako je to zapravo zanimljivo. Koliko ljudi, koliko sudbina i koliko želja ispod samo jednog neba. Sa zahvalnošću gledam u taj neobičan oblak koji je u meni probudio vjeru da će danas jednostavno biti odličan dan i da ću se odlično složiti sa Sally Pollack. Uostalom, dijelimo isto nebo, pa zašto ne bismo dijelile i mišljenje o tome da je moj blog jednostavno super, i baš ono što su tražili!

Podvrgnuta tretmanu dobrog raspoloženja (koje sam si, vjerujem, sama kroz vrijeme nametnula), nestrpljivo iščekujem razgovor sa pomoćnicom glavnog urednika – Sally. U glavi ponavljam svoj dio zamišljenog dijaloga i razmišljam je li uopće moguće da Sally i ja uspostavimo mentalni klik i pomirimo civilizacijske razlike koje nas dijele. Koliko na poimanje života Sally Pollack utječe grad u kojem živi i uopće stil života koji vodi, a koliko na mene moj?

Ipak, utješim se pomišlju da je žena svugdje žena, želja je svugdje želja i snovi su svugdje snovi.

Dakle, moj blog je sigurno pun pogodak za svaku ženu u svakom kutku svijeta i mislim da će svakoj od njih biti zanimljivo i inspirativno čitati eksperiment nepoznate žene u potrazi za srećom i snovima. Baš zato što je nepoznata i baš zato što mogu biti svaka od njih i svaka od njih može biti ja.

Sasvim tiho u pozadni svira moja glazbena motivacija koja se zove Frank Sinatra u trenutku kad ugledam plešuću slušalicu Skypea na svom računalu….

“Hi, do we have a connection?”

“Hi Sally, how are you, connection is fine, I can hear you.”

“Hi again, nice to meet you, even on the phone. It’s nice to talk with someone from Europe. The rest of our candidates are all from USA and you are the last one to talk with today.”

Hm… pitam se je li to dobro ili loše.

“Ok, well I hope that I will be the sugar at the end – as we say it in Croatia.”

“As you know, our, how we call him – blogbuster  – Tim found your blog and got pretty interested in it. That’s how you ended up to be one of our ten candidates for writting a weekly column in our magazine Weekly break in the City. Please, tell me something about your blog, what has inspired you and what’s the point? What do you want to say to the world?”

“Well, I don’t know if I have a message for the entire world, but I can say that I have a message for 30 something women. My blog is named after my years – 33 etc. I think that those years in life of a woman are some kind of turning point. Some of them have children, some of them don’t but the main thing is about their choices and establishing direction in their lives. The catch of 33 is wakening up from the beginning of life routine and slowly, but surely losing connection with their inner life impuls – goals, dreams and wishes. At this age women are mostly often caught in a trap called loosing life control. Life is controling them instead of them controling life. Wel that’s where i hop in. I got angry when i felt that that’s what’s going on with me. I started to think a lot and read lot’s of books with goal to find strong belief in somethig. And I did. I found belief in gratitude, in accepting my life the way it is, in power of positive thoughts and intents, in rethinking my biggest wishes and finding the way how to achieve them. That’s when I started to write my blog. I wanted to make an experiment to see how powerful I am, how powerful my mind is and can I change my life using the power of  my mind. I write about gratitude a lot, but also about lot’s of other tools which can help you to change the power of your mind and set out to your dream life. And look what happend. I got the invitation from you to talk about this! Not to mention that you are help assistant of magazine in New York, my dream city. Wishes do come true. You just have to wish strong enough.” – svečano završim svoj (čini mi se) prilično dobar odgovor.

“Well, that’s very interesting. I am 39. Is that a problem? Can I try what you are suggesting in your blog? Hope I’m not to old for this power minded thing!”

” Wish upon a star! As fare as I remember, Gepetto was not a teenager! Haha.”

“Well, I must say that this is very interesting. People like motivational writing as yours. Tim was on the right track.
Although I must say, the other candidates are pretty strong too.”

“I’m sure they are. I am happy even to be cosidered in the first place! Thank you so much!”

“Thank you, we will be in touch. Just continue to write and to wish. By the way, I like the story about the magic rock. I have one from today too. Wish you a good night! We’ll get back to you next week.”

“Thank you Sally. By.”

Čini li se meni, ili je ovo zaista prošlo dobro?!

Uključujem osjetila u svoju okolinu i čujem mog Iana kako brunda pred spavanje. Lotar  me molećivo gleda s porukom u očima: napravio sam sve da se kuća ne sruši dok si razgovarala, sada ti spasi mene. Uzimam Iana i nakon nekog vremena gledam ga kako pravilno diše i fkće malim nosićem u snu. S čarobnim kamenom u ruci utonem u san zahvalna. Zahvalna na malom nosiću koji spava pored mene i na ovoj ludoj sreći danas.

Posted by

Moje ime je Jana Krišković Baždarić. Imam 35 godina i autorica sam bloga 33 etc. Blog se razvio iz dnevnika dviju mladih žena. Bele i mene. Jedna je stvarna, a druga nije. Nemojte me pitati koja je koja – jer to ne znam ni ja. Na ovom mjestu možete pronaći savjete kako ići naprijed u životu, kako krenuti prema svojim snovima. Sretna Belina priča će vam svakako biti od pomoći na tom putu. Belin i svoj dnevnik volim nazivati chick lit self helpom – ženskom literaturom sa začinom samopomoćnice. Bela juri prema svojim snovima, a što reći o meni? Najjednostavnije – ja sam ona koja uvijek nešto propitkuje. Otkad znam za sebe. Ona koja paralelno čita više knjiga i traga za odgovorima. Mogu vam reći – knjige su ih prepune. Otud se razvio i Bookhelp – moj mali projekt u kojem istražujem kada i na koji način vam neka knjiga može pomoći. Ponekad im se prepustite i vjerujte onima koji su promišljali o sličnim stvarima kao i vi. Uštedjet ćete na vremenu ako su došli do nekih odgovora prije vas. Mislim da se tako pojavila i Bela – kao odgovor na neka moja pitanja. Moj uspjeh je već u tome što se još uvijek pitam tko je izmišljeni lik u cijeloj ovoj priči – ona ili ja. Naposlijetku, nije ni važno – putujemo zajedno, a odgovor na ovo pitanje doći će kad budemo spremne. Putujte s nama. Čitajte. Propitkujte. Tražite odgovore. Živite život. Makar udvoje – sigurna sam da vas je najmanje toliko 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s