Što je potrebno za sreću i što je zapravo sreća?

Voljela bih ponekad ući u glavu nekih drugih ljudi i pogledati kako oni gledaju na život. Imaju li nekih želja i razmišljaju li uopće o svom životu. Ok, vjerojano razmišljaju, ali, da li i promišljaju? Kako npr. moja kolegica koja dolazi na posao svaki dan isto kao i ja gleda na taj dan? Želi li ga maksimalno iskoristiti za svoj rast, dati baš sve od sebe što može, aktivno razmišljati o stvarima koje ju zanimaju i živjeti život punim plućima? Osjeća li mir, ili nemir dok sjedi za svojim računalom i sjedi li joj na ramenu užurbani čovječuljak koji ju stalno bocka i zapitkuje: jesi li počela živjeti onako kako želiš? Onako kako govoriš već mjesecima da hoćeš? Što čekaš? Poleti već jednom, diši i živi! Možda njezin čovječuljak spava ili ga je potjerala već davno prije?

Moj čovječuljak nabavio je i neki štap i sad maše tim štapom i viče, jednostavno ga ne mogu više ignorirati.

Hvala ti mali prijatelju što me podsjećaš da je život dar i da ga treba zgrabiti i i ti voditi njega, a ne on tebe kroz vrijeme.

Svom malom prijatelju sam morala dati neki rok da me potpuno ne izludi, pa sam mu obećala da ću svoj život prigrliti kao takav i napraviti eksperiment koji će trajati 9 mjeseci. 9 mjeseci za promjenu, za otkrivanje, za ponovno rođenje. 9 mjeseci je zapravo i potrebno da na svijet dođe živo biće – simbolika se nametnula sama od sebe. Recimo da sam zanijela i sljedećih 9 mjeseci moram paziti da na svijet donesem novo biće. Zapravo ću to novo biće biti ja i mislim da sam se za ovu trudnoću odlučila baš u pravi trenutak!

Po zadatku, danas je bio rok čovječuljku dostaviti popis mojih želja: Čovječuljak je danas službeno i pečatom i potpisom ovjereno dobio iscrpan popis mojih želja. Vama ću otkriti ono što je dovoljno da nastavimo s eksperimentom.

Beline želje:

1. Biti: savršeno zdrava
2. Imati: financijsku neovisnost, sretnu i zdravu obitelj
3. Živjeti: svaki dan ispunjeno na onim mjestima koja su moj pravi dom (ima ih više na kojima se tako osjećam)
4. Raditi: Pisati, pisati, pisati
5. Baviti se: pisanjem, pomaganjem, otkrivanjem i opet pomaganjem i uvijek pisanjem
6. Naučiti: savršeno engleski
7. Učiti: francuski i talijanski
8. Putovati: svijetom
9. Živjeti: svoju bajku, svoj film
10. Zahvaliti: na svakom danu, svakom trenutku, svemu dobrome što dolazi
11. Željeti: uvijek
12. Voljeti: sve svoje najbliže ljude. Oni su dio mene.
13. Uživati: u ljubavi i druženju sa svojim starim i novim prijateljima
14. Istraživati: svijet i svijest.
15. Misliti: uvijek lijepe misli.

Napraviti: nešto važno za druge!

Proglašavam eksperiment svečano započetim!

Ako čovjek nije rođen da se ostvari u najpotpunijem smislu i da dosanja svoje snove u obliku ostvarenja onoga što izvire iz njegove dubine, teško je pronaći ispravniji i bolji razlog postojanja. Ne treba pristati na ništa manje od toga! Ova slagalica trebala bi se za 9 mjeseci otkriti u ostvarenju i priči onoga što sanjam i želim.

Posted by:33etc

Moje ime je Jana Krišković Baždarić. Imam 35 godina i autorica sam bloga 33 etc. Blog se razvio iz dnevnika dviju mladih žena. Bele i mene. Jedna je stvarna, a druga nije. Nemojte me pitati koja je koja – jer to ne znam ni ja. Na ovom mjestu možete pronaći savjete kako ići naprijed u životu, kako krenuti prema svojim snovima. Sretna Belina priča će vam svakako biti od pomoći na tom putu. Belin i svoj dnevnik volim nazivati chick lit self helpom – ženskom literaturom sa začinom samopomoćnice. Bela juri prema svojim snovima, a što reći o meni? Najjednostavnije – ja sam ona koja uvijek nešto propitkuje. Otkad znam za sebe. Ona koja paralelno čita više knjiga i traga za odgovorima. Mogu vam reći – knjige su ih prepune. Otud se razvio i Bookhelp – moj mali projekt u kojem istražujem kada i na koji način vam neka knjiga može pomoći. Ponekad im se prepustite i vjerujte onima koji su promišljali o sličnim stvarima kao i vi. Uštedjet ćete na vremenu ako su došli do nekih odgovora prije vas. Mislim da se tako pojavila i Bela – kao odgovor na neka moja pitanja. Moj uspjeh je već u tome što se još uvijek pitam tko je izmišljeni lik u cijeloj ovoj priči – ona ili ja. Naposlijetku, nije ni važno – putujemo zajedno, a odgovor na ovo pitanje doći će kad budemo spremne. Putujte s nama. Čitajte. Propitkujte. Tražite odgovore. Živite život. Makar udvoje – sigurna sam da vas je najmanje toliko 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s