Happy Thanksgiving!

Danas, baš danas od svih dana sam dobila zadatak popisivati dobre stvari! To valjda tako ide u životu! Kad te šef najviše iznervira, kad vani lijeva kiša k’o iz kabla, kad si umorna i koncentracija ti je na nuli, a ponašanje na razini ratnog zarobljenika! U takvom danu proglasiti nulti Thanksgiving u svom životu može biti, baš pravi izazov!

Čekajte da zavirim u svoj današnji Dnevnik sreće i što sam u njemu zapisala…

Buđenje

Prvo biće koje se ujutro pomakne u nepogrešivo istom trenutku kad se ustajem iz kreveta je moja p(r)asica Čupo. Redovito ju uopće niti ne pogledam već sikćem kroz zube onaj neidentificirani ššššššš u strahu da se Ian ne probudi.  Prolazim pokraj nje kao pored duha, a ona se pretvara u sjenu koja me prati po stanu dok ju ja ne gledajući obilazim. Stigla je jesen i vrijeme u kojem se ujutro spremam za posao zapravo izgleda kao noć. Jutros u toj noći sam pogledala na pločice na kojima je ležala Čupo. Njezine velike smeđe oči  radosno su me pogledale kao i uvijek kad im poklonim pažnju. Pomislila sam – zašto svako jutro propuštam ovu čistu i iskrenu ljubav i radost? Spustila sam se do nje i pogladila je po njenoj lijepoj glavi. Uzvratila mi je svojim pokretom kojim mi uvijek kaže da me voli i da će me uvijek voljeti – bez obzira što sam ja grozna osoba koja joj ujutro zbog žurbe zaboravi i uputiti pogled, a kamoli pogladiti po toj mekanoj glavici. Obećala sam sama sebi da će od sada Čupo biti sastavni dio svakog mog jutra, a njezina radost i iskrena naklonost moj blagoslov na kojem ću zahvaljivati. Hvala ti, Čupo što me voliš i što od svakog mog jutra možeš učiniti da bude dobro i radosno!

Izlazak iz kuće

Jesam li spomenula mrak kad izlazim iz kuće? Dodajmo mu jutros kišu, sumaglicu i hladnoću na koju nisi spremna onako, još napola budna. Put do posla svaki dan prođem pješice i to vrijeme iskoristim za neke svoje meditacije, razmišljam o svojim planovima i željama i hodajući napunim baterije. Jutros u tim mislima dignula sam pogled i ugledala prozore i svjetla na putničkom brodu koji se kroz maglu približavao riječkoj luci. Slika tog broda savršeno se uklopila u moja razmišljanja i maštanja o nekom putovanju i iskreno me razveselila. U vrijeme kad sam stigla u centar grada, brod je već bio u luci i svojim svjetlima razigrao je današnje sivo jutro. Hvala ti na brodu koji je doplovio i svojim svjetlima i živošću obogatio moje misli.

Tijekom dana…

Zaista veliki izazov za mene je spremati se na provedbu mog eksperimenta u razdoblju koje je po mnogo čemu vrrrrlo loše! Bit ću višestruka pobjednica na kraju ukoliko uspijem! Uvjerena sam da i vi poput mene tijekom dana imate priliku susresti razne drage ljude – neljubazne prodavače, nervozne suputnike u vlaku, nabrijane šefove itd. Naravno da su me svi oni i danas počastili svojim prisustvom. Danas sam ih odlučila prihvatiti kao svoje najveće i najvažnije učitelje. Aleluja! Naučila sam da nikad ne treba šutjeti! Naučila sam da moraš braniti sebe iako ti glas podrhtava od nevjerice i poludjelih živaca. Iako svi misle da je pametnije šutjeti i čekati bolje dane. Ne! Hvala vam, dragi moji učitelji što sam da naučila i saznala da iz mene progovara glas hrabrosti, samoobrane i samopoštovanja. Što znam biti mudra kada to treba biti i što znam ljubaznošću odgovoriti na ono što je daleko od ljubaznog. Hvala vam što zbog svih vas i zbog svega toga ja iz dana u dan rastem. Naučila bih to prije ili kasnije, ali eto, hvala vam što je to zbog vas bilo upravo danas!

Večer

Nemam puno riječi. Moje veliko hvala koje je visoko skoro 1 metar i ima  velike plave oči pomalo nalik na najslađeg psića zbog svog  spuštenog oblika i večeras je trčalo kućom i iako me izludilo trideset puta, u trenutku kad je zaspalo shvatila sam još jednom iznova da je taj veliki trčkarajući nemir moj najveći životni mir. Na tome ti neizmjerna hvala!

May Giving Thanks be your everyday celebration!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.