POST IT is better than LOST IT, ili jeste li danas pronašli žir?

Moj inače najomraženiji dio dana je onaj u kojem završavam posao, jurim kući (ali, ne zbog toga što jurim kući – to je vesela spoznaja) već što se tada nalazim u jednom vremenskom procjepu u kojem mentalni sklop, misli i koncentraciju bez imalo odmora moram iz jednog klika agresivno prebaciti u drugi. Taj vremenski bezdan traje dva ili tri sata u kojem bezglavo obavljam stvari poput kupovine kruha, kuhanja što li je već to – ručka, pranja suđa i strovaljivanja na stolicu uz čašu vina i svoju on-line cigaretu!

Jednog dana u tom vremenskom procjepu, sva živčana i nervozno ljuta pogledala sam oko sebe. Nisam u tom trenutku vidjela ništa posebno zanimljivo, no kad sam pogled digla prema stablu na parkiralištu, ugledala sam na njemu savršene malene žireve. Bili su tako mali i tako savršeni sa svim svojim dražesnim detaljima koji su bili baš tamo gdje su trebali biti. Na trenutak sam zastala i uočila ljepotu u nečemu što nikad, ali nikad prije ne bih ni primjetila. Iznenada sam osjetila mir i tri malena žira spremila u džep torbe. Zapitala sam se koliko takvih žireva ima oko mene, a ja ih nikada ne primjećujem, nikada se ne trudim uočiti ih i bezglavo jurim pored njih. Kakva šteta! U tom trenutku obećala sam sebi da ću se svaki dan potruditi pronaći što više žireva, zaista ih promotriti i uživati u miru koji mi donose.

d05c9517897148048cd56bda7756ccda

Naravno, razumjeli ste da je žir samo metafora za uočavanje živog svijeta oko vas koji je čudesan i koji inspirira svojom raznolikošću. Uočite ga! Osjetite ga! Najbolja stvar u svemu tome jest što i taj žir može biti vaš mali alat da se vratite u sadašnji trenutak, primirite i nastavite hodati pozitivnim trakom.

Sutra je važan dan! Blok i olovku u ruke (neki lijepi komplet koji vam paše uz torbu) i bilježite sve lijepe stvari koje ste primjetili, uočili, koje su vam obogatile dan, a od očiju učinile da ponovno vide. Kao što i sam naslov kaže: post it is better then lost it, a već smo toliko toga propustili i izgubili! Zabilježite sve lijepo toga dana i večer ćete zagarantirano provesti u otmjenom stilu sretne starice koja se s ljubavlju prisjeća svog bogatog života. Takav će biti osjećaj! Nakon toga mirno možete usnuti razmišljajući o svojim željama koje se već vrte na kotačima u vašem smjeru!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.