Don’t forget to…

 1. Zahvaliti se i nasmiješiti  kad se probudite
 2. Duboko udahnuti i nastaviti duboko i sporo disati i povezati se sa sobom
 3. Osvijestiti sve ono dobro u vašem životu, nabrojati u sebi svoje blagoslove i iskreno zahvaliti na svim dobrim stvarima
 4. Osvijestiti svoje zdravlje i njegovu važnost te iskreno zahvaliti na njemu
 5. Osvijestiti novac koji imate, koji ste imali i koji ćete imati. Pozitivno pristupite novcu i uvijek zahvalite na njemu
 6. Zahvaliti na čaroliji novog jutra, svim mogućnostima koje pruža novi dan, svim zadacima koje ćete izvanredno obaviti i svim lijepim stvarima koje će se danas dogoditi
 7. Zahvaliti na poslu koji radite, na posu koji imate. Pronađite dobre stvari u njemu i orijentirajte se na njih. Zanemarite i umanjite važnost negativnih strana i njegujte zavalnost i pozitivnost.
 8. Zahvaliti na lijepim mislima. Ne ogovarajte, ne kritizirajte, ne žalite se. Vodite pozitivne razgovore, usmjerite misli prema dobrim stvarima u svom životu i o njima razgovarajte. Za one loše pokušajte naći rješenje. Zahvalite na njemu odmah.
 9. Zahvaliti na hrani! Uživajte u svakom obroku i mislite samo o hrani dok je pred vama. Uvidjet ćete veličinu užitka i čiste sreće.
 10. Zahvaliti na tišini u koju se uvijek možete sakriti i u kojoj se uvijek iznova možete pronaći. Uživajte u tišini par puta dnevno kako biste obnovili svoju energiju, utišali misli i postigli ravnotežu
 11. Zahvaliti na danu koji je iza vas. Nakon što ste pronašli vaš čarobni kamen, prije spavanja čvrsto ga stisnite i prisjetite se svih lijepih stvari koje su vam se dogodile tijekom dana. Zahvalite na njima i na taj način iza sebe ostavite još jedan dobro proživljeni dan.
 12. Zahvaliti na danu koji je ispred vas. Planirajte, planirajte, planirajte! Nabrojite sutrašnje zadatke, obveze i aktivnosti. Osmislite dan i zahvalite unaprijed što je sve tako dobro prošlo!
 13. Wish upon a star! Sada kada znate koje su vaše želje, poklonite im vrijeme svaku večer, zamišljajte, razmišljajte, maštajte i istovremeno osjetite radost njihova ispunjenja.  Bit će sa srećom!

“Nije uvijek lako biti nekome zahvalan. No upravo onda kad se osjećate najmanje zahvalnima, imate najveću potrebu za  onim što vam zahvalnost pruža: za perspektivom. Zahvalnost može promijeniti svaku situaciju. Ona mijenja vašu vibraciju, premješta vas iz negativne energije u pozitivnu. To je najbrži, najsnažniji način da promijenite svoj život – u to sam sigurna.”

O. Winfrey: Ono u što sam sigurna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.