„What a nice night for an evening“ Steven Wright

Večernja čarolija počinje…. a dodat ćemo još malo čarobnog praha i večer pretvoriti u zaista magičan dio dana. Večer je vrijeme za odmor, za maštanje i užitak. Večer daje još jednu priliku da popravimo dan, da si uzmemo vrijeme i razmišljamo o svojim željama i napravimo planove za sljedeći dan.

Ja osobno jako volim večer. Isto kao i jutro, ali večer sa svojim osnovnim postavkama u meni budi drugačije osjećaje od jutra. Jutro daje čisti, izoštreni i bistri polet, a večer pak u svom sfumatu daje savršenu podlogu za razmišljanje i zamišljanje. Donosim prijedlog aktivnosti!

Magic rock – zarokajte!

Večer, je, a sjećate li se jutra? Sjećate li se kako ste se osjećali jutros, o čemu ste razmišljali i što se sve od jutra dogodilo? Tu vaš čarobni kamen uskače u priču! Pronađite neki kamen – moj prijedlog je da vaš čarobni kamenčić bude okrugao i ugodan za ruku. Bilo bi baš super kad bi vam taj kamen još bio i drag pa si dajte malo truda. Kad navečer legnete u krevet, uzmite kamen u ruku i razmišljajte o danu koji je iza vas. Zahvalite na svim dobrim stvarima koje su vam se dogodile. Prisjetite ih se i s radošću se na njima zahvalite. Osjetit ćete kako ispraćate dan potpuno svjesni da ste ga preživjeli i još k tome ste ga posuli sa malo čudesnog začina – zahvalnošću.

Moj čarobni kamen je zaista čaroban. Upravo tih dana kada sam razmišljala i čitala o čarobnom kamenu, otišla sam sa svojim psom u šetnju. Dok je moja Čupica trčala livadom, ja sam ugledala kamen koji je bio jednostavno savršen. Potpuno drugačijeg oblika od svih onih oštrih bezličnih kamenčića za kojima je ona ludo trčala. Kamen je zaista bio savršenog oblika, a probudio je i radost jer sam ga pronašla baš dok sam sa svojim voljenim psom bila u šetnji.

c47684158af341ff8f9bc75e2adddffa.jpg

Your time is more valuable than money, make it fabulous. Plan your day!

Niste još zaspali? Ni nećete, ako ste si za kraj ostavili razmišljanje o svojim željama! U sredinu ubacite malo sutrašnjeg dana. Zamislite sve aktivnosti koje vas očekuju, sve zadatke koje morate izvršiti i u mislima ih dočekajte sa optimizom i sigurnošću da ćete sve napraviti kako treba i da će rezultati biti  odlični. Sada kad se sigurni da će dan biti odličan, zahvalite unaprijed na njemu. Stvorili ste mapu u glavi koja je puna optimizma i pozitivnih misli. Teško da ćete nakon toga glavu razbijati nekim imaginarnim strahovima i kreiranjem loših okolnosti. U miru krenite na najzanimljiviji dio večeri (barem meni). Jupi!

000002.jpg

When You Wish Upon A Star

…makes no difference who you are

Anything your heart desires

Will come to you.

If your heart is in your dream

No request is too extreme

When you wish upon a star

As  dreamers do…

Potrebno:
– Papir
– Olovka
–  Mašta
–  Želja (uvjet: morate znati što želite i morate to zaista željeti.Nije lako kao što izgleda,        zbog toga zadovoljite ovaj uvjet!
– Vjera
– Prihvaćanje
– Zahvalnost

Najljepši dio večeri je pred vama! Što ima ljepše od razmišljanja o svojim željama! Definitivno najljepši hobi! Ovog puta, malo ćemo promijeniti način kako o njima razmišljate. Iskrena želja popraćena vizualizacijom i prihvaćanjem želje kao da se već ostvarila te osjećajem zahvalnosti zbog njezina ostvarenja novi je način kako ćete razmišljati o svojim željama. Stvorili ste još jednu dobru mapu u svom mozgu. Pomoću vizualizacije svojih želja i njihovog prihvaćanja vi ste ih materijalizirali. Stvorili ste njihovu energiju koja je povezana s vašom. Jako je zabavno, preporučam da se koji put odreknete svađe s daljinskim upravljačem, pripremite si mirisnu kupku i pogledate svoj film u kojem igrate glavnu ulogu. Stvarajte slike, ostvarujte želje u svojim mislima, sigurna sam, zapanjit ćete se kad se želje počnu ostvarivati u vašem životu. Budite kreativni i sigurni u svoje želje, često o njima razmišljajte na način kao da su se već ostvarile te iskreno zahvaljujte na svakom od ostvarenja. Dogodit će se čarolija!

Dok još nisam razmišljala na ovaj način, postojale su stvari koje sam željela i one druge, koje sam zaista jako željela. Jako željeti za mene znači osjetiti leptiriće i nemir u trbuhu dok razmišljate određenoj želji  i zamišljate da se ona ostvaruje.

Jedna od mojih velikih želja bila je otići u  New York. Dugo sam maštala o tom gradu, skupljala slike na Internetu, slagala ih u mape i gledala kad god sam imala vremena. Zamišljala sam gdje bih sve otišla da dođem u NY i svaki put osjetila bih veliku radost. Želja se odjednom, iznenada, spontano i sasvim neočekivano ostvarila. Okolnosti su se posložile i želja se mogla realizirati.

Bitno je reći i ovo – kad razmišljate i zamišljate – jedina stvar o kojoj nemojte razmišljati jest – kako će mi se ta želja ostvariti? To nije vaš posao, vi ne okrećete te kotače. Vaš motor je puno bitniji od kotača. Zapalite motor, budite sigurni, sretni i zahvalni zbog svojih želja. Kotače će okrenuti netko drugi – obećajem – to je zakon Svemira.

Pronađite svoju zvjezdicu i sanjajte. Ostvarit će se!

Vježbe i zadaci rađeni su po uzoru na knjigu Magija autorice Rhonde Byrne.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.