The magic of saying Thank you, ili kako je vjera dobila smisao?

“Ako je jedina molitva koju izgovorite u životu ‘hvala’, to je sasvim dovoljno.”

Meister Eckhart

Kao malena djevojčica uvijek sam rado odlazila u crkvu. Malena dražesna crkvica u mom kvartu iz djetinjstva uvijek je bila mjesto gdje su se za mene događale zanimljive stvari. Tamo su bili moji prijatelji, najzgodniji dečki iz kvarta bili su ministranti, a koju godinu poslije u crkvi se pojavio i bend na čijim smo probama visili svaku večer. Otkačeni svećenik vodio nas je na putovanja i izlete i već u osnovnoj školi na putovanju u Rim shvatila sam koliko ću voljeti i koliko ću željeti putovati i kad odrastem. Moj prvi dečko svirao je gitaru u crkvenom bendu, a moji prvi poljupci odvijali su se skrivečki na crkvenim klupama nerijetko popraćeni svećenikom koji svojom vikom tjera te nepoćudne radnje iz svog malog hrama. Ne, ta crkva nije bila neko mračno mjesto sa raspelima i križnim putem već je bila mjesto veselja i radosti.

Kao mala voljela sam poistovjećivati taj osjećaj s vjerom i duhom u kojem sam odgojena. S vremenom, kako sam odrastala sve sam manje razumjela propovijedi i mudre riječi iz Biblije dok nisam došla u fazu kad više nisam razumjela ništa, a sa crkvom sam počela povezivati samo osjećaj straha, prijetnje i konstantnog straha od kazne što smo živi i takvi kakvi jesmo.

S vremenom, čitajući razne knjige počela sam otkrivati svoju novu religiju koja se sastoji od čiste energije i načina na koji privlačimo stvari u svoj život. Shvatila sam da smo svi mi zapravo magneti, a naš cijeli život uvjetovan je našim misaonim procesima. Naše misli i naš um kreatori su našeg života.

Koliko smo krivo svi shvaćali život kao zacrtanu sudbinu, stjecaj okolnosti i vjetrometinu na kojoj smo se našli i ne možemo poduzeti baš ništa da nas taj vjetar prestane raznašati lijevo i desno. Nema tu nikakve sudbine, a kamoli slučajnosti.  Kreatori smo svog života.

Način na koji živimo, mislimo i djelujemo jedini je smjerokaz naših životnih puteva. Bog (kojim god ga imanom zvali) zapravo živi u svima nama. Svi smo mi djelić Svemira u svom savršenom mikro obliku. Sve sile i zakoni koji djeluju u Svemiru djeluju i u nama samima i koliko god je to prekrasna spoznaja, ona sa sobom nosi i golemu odgovornost. Kako ćemo živjeti i kakav život ćemo sami sebi stvoriti?  Nakon dugo razmišljanja i pokušaja kako svojim umom preokrenuti svoj život naišla sam na knjižnicu koja je slavila dvije riječi:

Hvala ti.

Zahvalnost i pozitivno mišljenje te pozitivan stav kojim mora biti prožet cijeli dan bez obzira na realne okolnosti koje nas okružuju, izgleda, put je ka sreći i ostvarenju sna. Moram priznati, nije lako. Trebalo bi biti najlakše na svijetu, ali tako je valjda s jednostavnim stvarima – njih je uglavnom uvijek najteže postići.

Hajde recite, kako u sebi reći Hvala ti kad biste nekoga najradije bacili kroz prozor, ili vam suze idu od bijesa što sve ide nizbrdo? Nemam još odgovor, ali duboko vjerujem da je to velika istina o kojoj ljudi ne znaju ništa. Veselim se svom eksperimentu i narednih 9 mjeseci u kojima ću naučiti reći hvala ti i svojim unutarnjim mirom, veseljem i pozitivom napraviti velike promjene u svom životu.

Svatko tko kaže da nema želja, ili laže, ili ne zna što želi.

O svojim željama s kojima ću eksperimentirati više u nastavcima, odmah nakon čarobnih uputa koje slijede ubrzo… Stay tunned and dont forget to WISH!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.