Secret assistants Or what do you belive in? Priča o prašku za pecivo

„Alat je pomagalo kojim ručno ili na stroju obrađujemo materijal. S njim se radi lakše, brže i točnije. Omogućuje izradu vrlo složenih proizvoda. Alati su mnogobrojni i raznovrsni. Mogu biti jednostavni, ali i vrlo složeni i s vlastitim pogonom.“ Wikipedia – znam – razočaravajuće, ali to je jedina enciklopedija do koje u zadnje vrijeme, s obzirom na količinu svoga (ne)vremena, uspijem doći!

Mislim da je prirodno i izvorno u svima nama da vidimo rezultate svoga rada. Možda zbog toga na poslu često slušam kako svi oduševljeno razgovaraju o novim receptima, sastojcima i pripremi različitih jela. Divno je vidjeti da je rezultat tvoga rada dobar, lijep ili ukusan!

Kako ide dan za danom, često izostaje taj ukusni rezultat na kraju dana i stalno imamo osjećaj da uporno gledamo u pećnicu, a biskvit samo što se nije digao. Sati i dani prolaze dok su nam oči zalijepljene za pomalo prljavo staklo pećnice u kojoj se peče neki kolač, biskvit se ne diže, a ne možemo se sjetiti jesmo li stavili prašak za pecivo!

Koji je tajni sastojak? Imamo li ga? Jesmo li pronašli svoj prašak za pecivo? Kad ćemo više pojesti taj kolač?!

Došlo je vrijeme da s vama podijelim prašak, nije za pecivo, ali mislim da je čaroban.

Big L eksperiment započinjem svojim tajnim alatima! Čitajući i čitajući napokon sam došla do praška za pecivo za koje mislim da može upaliti! Kako prihvatiti svoj život? Kako promijeniti svoj život? Kako ostvariti svoje želje? Kako živjeti i sanjati istovremeno? Kako svoj nemir pretvoriti u mir koji je bolji od svakog nemira, kako živjeti svoju pustolovinu? Kako ispeći najbolji kolač na svijetu?

Razmislite i ostanite na ovim valovima… Sutra donosim radni plan i otkrivam tajni sastojak koji namjeravam ubaciti svakog jutra, popodneva i večeri u svoj dan – mislim i osjećam da ću uspjeti ispeći taj kolač! Big L samo što nije započeo! Vrijeme je za život!

Pozdravlja vas Bela!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.